Recenze knihy: Žít sama a užít si to a Cyklická žena

by - února 13, 2022

Ahoj,


dneska tu máme článek o trošku feministických knížkách, které mě bohužel vůbec neohromily (víc v samotných recenzích).

MARJORIE HILLISOVÁ - ŽÍT SAMA A UŽÍT SI TO



Něco o autorovi:


Marjorie Hillisová, redaktorka časopisu Vogue, oslovila v třicátých let dvacátého století statisíce čtenářek svým stylovým průvodcem pro ženy, které zrovna žijí samy. Její rady plné chuti do života a humoru nikdy nevyjdou z módy.

V roce 2017 vyšel životopis Marjorie Hillisové The Extra Woman: How Marjorie Hillis Led a Generation of Women to Live Alone and Like It zkoumající socio-ekonomické podmínky a celkovou situaci žen v třicátých letech minulého století.

Má recenze:

1/5

Kniha mě vůbec nebavila, ani z pohledu historického a ani z pohledu seberozvojového. Řeší se tu témata, které by i samy o sobě byly zajímavý, ale jejich podání v knize je strašně nudný, jako celý styl psaní.

Anotace: 


„Existuje jistá pravděpodobnost, že v některých obdobích svého života, možná třeba právě teď, budete muset zvládnout žít sama na sebe. Možná je to vaše volba. Možná ne.
Ať už svoji situaci vnímáte jako Prokletí nebo jako Dobrodružství (a je jedno, jestli Vám je dvacet šest nebo šedesát šest), jedno je jisté: budete potřebova
t Plán.“

MIRANDA GRAY - CYKLICKÁ ŽENA ANEB JAK VYUŽÍVAT SVŮJ LUNÁRNÍ CYKLUS K DOSAŽENÍ ÚSPĚCHU A NAPLNĚNÍ



Něco o autorovi:


Miranda Gray byla vždy zastánkyní potřeby uznávat cyklickou přirozenost žen a jejich vnímavosti a praktických schopností. Působí jako výtvarnice, multimediální umělkyně, spisovatelka a učitelka alternativních léčebných metod a facilitátorka na mezinárodních workshopech. Zastává místo kreativní ředitelky multimediální společnosti sídlící ve Velké Británii. Je autorkou a mentorkou kurzu life-koučingu vycházejícího z ženského cyklu a autorkou knihy The Optimized Woman – Using the menstrual cycle to achieve success and fulfilment (Vyladěná žena – Jak využít menstruačního cyklu k dosažení úspěchu a pocitu naplnění). Stále zkoumá a dále rozvíjí myšlenky uvedené v Rudém měsíci a prosazuje názor, že menstruační cyklus představuje pozitivní zkušenost, která má významnou roli v každodenním životě žen doma i v práci.

Má recenze:

1/5

Kniha má skvělou myšlenku, a tu že, ženy by měly být na svůj menstruační cyklus hrdé! Je to nádherný proces, který v sobě ukrývá víc než jsme si kdy mysleli. Souhlasím s tím, že v průběhu cyklu se hormony ženy mění a ona dle toho mění své vnitřní tužby. Já osobně zastávám myšlenku, kdy se snažím naslouchat svému tělu a dle něj se řídit. Nevím zda se storožnuji s autorčinou teorií, že se dá měsíc rozdělit do čtyř stádií, které se stále opakují… Kniha se mi četla hůř, stále opakovala ty samé fráze a myšlenky pořád dokola. Knize by neuškodilo ubrat 150 stran a jen vypíchnout to nejdůležitější. Na druhou stranu doporučuji si knížku přečíst, určitě si zde najdete alespoň jednu myšlenku, která vás nadchne.

Anotace: 


Pokud vám byl menstruační cyklus doposud jen na obtíž a chtěly jste se ho zbavit, po přečtení knihy Mirandy Gray Cyklická žena radikálně změníte názor a začnete si svůj cyklus užívat.

Každá ze čtyř fází cyklu nám totiž přináší neuvěřitelné dary, schopnosti a možnosti.

Kniha nabízí 28denní plán, který vám umožní ro
zpoznat tyto schopnosti a dary ve vašem jedinečném menstruačním cyklu a začít vše efektivně využívat ve vašem zaměstnání, vašich vztazích a celkově ve vašem životě, abyste začaly dosahovat úspěchu a naplnění.

 


Četli jste tyhle knihy? Jak se vám líbily?
 Souhlasíte se mnou recenzí?


Michaela

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)