Recenze knihy: Kemmererová - Dopisy ztracených

by - května 01, 2022

 Ahojky,


těšili jste se na dnešní recenzi? 



Něco o autorovi:

Brigid Kemmerer (*1978 Omaha, Nebraska) je americká autorka beletrie pro mladé dospělé (YA). Nejprve pracovala ve finančním průmyslu, pak se stala spisovatelkou na plný úvazek. Žije v oblasti Baltimoru s manželem a chlapci. Pokud zrovna nepíše nebo nedělá mámu, obyčejně ji najdete s rukama omotanýma kolem dvouruční činky.

Má recenze:

4/5

Temný děj se světlým koncem. I když mám raději romantiky zalité sluncem po celý čas děje, musím říct, že tento příběh mě chytl a nepustil. Autorka se negativních témat opravdu nebála (smrt, šikana, násilí, zneužívání, podvádění, atd.) a možná i proto hlavním hrdinům tolik držíte palce. Musím se přiznat, že snaha postav vymanit se ze zlé životní situace byla i pro mě inspirací, že to prostě vždycky jde... jen se člověk nesmí vzdát.

Anotace: 

Maminka Juliet Youngové byla reportážní fotografka a cestovala po celém světě. Juliet si s ní vždycky psala dopisy. Dokonce i po její smrti jí na hrobě nechává psaníčka. Je to jediný způsob, jak se s tím Juliet dovede vyrovnat.

Declan Murphy je ten typ kluka, na kterého nechcete narazit. Během veřejně prospěšných prací, které mu přikázal soud, se pokouší uprchnout démonům své minulosti.

Když si Declan přečte dopis, který najde vedle hrobu, neodolá a odepíše. Netrvá to dlouho a už se svěřuje úplně cizímu člověku a je jasné, že mají opravdu hodně společného. Ale Declan ani Juliet netuší, s kým si ve skutečnosti píší. Když se do jejich dopisů zamotá dění ve škole a přeskočí jiskra, tak však Juliet s Declanem zjistí, že pravda by je mohla navždy rozdělit.



Tato kniha byla v jednu dobu velmi populární, četli jste ji?

Michaela

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)