Recenze knihy: Hygge a Karamelová džungle 2.

by - února 06, 2022

 Ahoj,


TEREZA SALTE - KARAMELOVÁ DŽUNGLE 2.


Něco o autorovi:


Tereza Salte (* 21. května 1988) je česká blogerka, influencerka a podnikatelka známá pod přezdívkou „TerezaInOslo“.
Od pěti let se věnovala gymnastice a stala se mistryní České republiky i Norska. Vystudovala politologii na FF UK. V roce 2011 se přestěhovala do Osla, kde absolvovala magisterské studium. V Oslu žila až do roku 2015, poté se se svým norským manželem Johnem Erikem vrátila do Prahy, kde momentálně společně provozují agenturu Elite Bloggers a vychovávají syna Williama. Její blog TerezaInOslo zvítězil v letech 2014 a 2015 v anketě Czech Blog Awards v kategorii Life. V roce 2019 získal Terezin podcast V oblacích nejvyšší ocenění v soutěži Podcast roku v kategorii Lifestyle. Čtenářského úspěchu se dočkala i její knižní prvotina Šlehačková oblaka.

Má recenze:


2/5

Příjemně psaná kniha s hezkými ilustracemi, která nenadchne ani neurazí. V knize mě bavily určité pasáže hlavně o podnikání. Přišlo mi, že autorka používá až moc často podobné formulace vět. Z knihy vyzařuje skandinávský klid, který předává důležité myšlenky.

Anotace: 


Tereza se na sklonku třicítky znovu ocitá na startovní čáře, ale svých snů se nehodlá vzdát. Místo aby budoucnost plánovala, nechá se vést intuicí. Narychlo sbalí svůj život do pár kufrů a se svým mužem Johnem Erikem se přestěhuje z poklidného Osla do pulzující Prahy. Obstojí jejich pohodový skandinávský přístup v džungli českého byznysu? Řada nečekaných zkušeností je dovede až za poznáním, že jestli něco vážně chtějí, musejí brát překážky jako výzvy.

MEIK WIKING - HYGGE: PROSTĚ ŠŤASTNÝ ZPŮSOB ŽIVOTA



Něco o autorovi:


Meik Wiking je ředitelem Institutu pro výzkum štěstí, výzkumným partnerem Světové databáze štěstí a zakládajícím členem Latinskoamerické sítě pro politiku pohody a kvality života. Výsledky jeho výzkumu byly zveřejněny ve více než pěti stech různých médiích včetně The Washington Post, BBC, Huffington Post, The Times, The Guardian a mnoha dalších. Přednáší po celém světě, mj. se zúčastnil také konference TEDx. Jeho kniha Hygge vyšla nebo vyjde v 28 zemích. Žije v Kodani.

Má recenze:


3/5

Knížka má moc hezkou myšlenku, nad kterou stojí se zamyslet. Styl napsání mi byl trošku cizí a hodně informací se tam opakovalo. Nakonec jsem ale ráda, že jsem si tuhle knížku přečetla a o Hygge se dozvěděla víc. Určitě si chci některé její prvky zautomatizovat v mém běžném životě.

Anotace: 


Proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Odpovědí je hygge, říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani.

Hygge je pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svý
mi milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení se s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti.




Jak se vám líbí styl života podle Hygge? Dokázali byste podle něj žít?

Michaela

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)