Bulharsko (3/3) - Tradiční jídla

by - srpna 19, 2017

 Ahojte! : )


Vítejte u posledního článku ze série Bulharsko! 

Dneska si povíme o tradičních jídel Bulharska. Řeknu vám, které jídlo musíte ochutnat a na které se nemusíte těšit 😜.

SAČ

Sač dostanete na velké pánvi, kde se to zapíká. Sač dostanete 400 gramový, a nají se z toho 4lidé 😜. Je toho moc a je to hrozně syté. Je jich více  druhů, nám nejvíce chutnal kombinovaný. Je vynikající, určitě vyzkoušejte.


SMAŽENÉ KALAMÁRY

Kalamáry najdete úplně všude, ve všech mořských letoviscích. Není to nic tradičního, ale k mořským letoviscím to prostě patří. Za mě určitě vyzkoušet ☺️.



KAVERMA

Směs kuřecího masa se zeleninou zapečené v keramické dóze, ale s takovou zvláštní kečupovou omáčkou. Bylo to moc dobrý, určitě doporučuji 😝.


BOB PO HAJDUŠSKU

Vepřové maso se zeleninou a fazolemi, servírováno v keramickém kotlíku zavěšeném nad uhlíkem, který ještě doutnal. Já fazole miluji, takže pro mě tohle bylo boží jídlo 😍.


PLESKAVICA

Pleskavica je mleté maso, takové placičky dělané na grilu s bramborem. Bylo to dobré, prostě lepší karbenátky z masa.



POLÉVKA

Tuto polévku jsme popravdě v první chvíli nepochopili, byla to jakoby zakysaná smetana, nebo mléko s nakrájeným okurkem a koprem. Byla to zajímavá chuť, a v těch vedrech osvěžující.



Dále jsme tady vyzkoušeli Pizzu, Špagety s královskými krevetami, Kuřecí nugetky a Rizoto s mušlemi. Je zajímavé, že tady vám nedají kečup, tatarku ani hořčici. Tady servírují k přílohám jako dresing jogurt s koprem.




Snad se vám moje mini série z Bulharska líbila : ).

Mějte se krásně!

Vaše Michaela ♥



You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)