Zámek Pardubice

by - května 24, 2018

Pardubický zámek je renesanční zámek, který se nachází v těsné blízkosti historického centra města Pardubice. Za pánů z Pernštejna zde vzniklo sídlo, které je přechodem mezi hradem a zámkem. V takovém stavu dochování a rozloze nemá tento typ objektu ve střední Evropě obdobu. Spolu se svým okolím a Příhrádkem, který jej spojuje s původním městem, vytváří evidenční část Zámek. V současnosti je zámek vlastnictvím Pardubického kraje a sídlí v něm Východočeské muzeum, Východočeská galerie a pobočka Národního památkového ústavu. Od roku 2010 je zámek s opevněním zapsán na seznam národních kulturních památek České republiky.


Zámek je opravdu krásný, s Míšou jsme se na něj moc těšily. Jediné, co nás zklamalo, bylo to, že v zámku nejsou žádné expozice a prohlídky, pouze místní muzeum a galerie. 



Park kolem zámku je moc hezký. Když přijdete přímo k zámku, určitě narazíte na pávy, kteří místu dodají tu správnou atmosféru.

My jsme se do muzea podívat nešly, prošly jsme se kolem zámku a udělaly pár fotek. :) I bez prohlídky jsme si to tam moc užily.










Navštívil někdo z vás zámek v Pardubicích? Jak se vám tam líbilo? 
Mějte se krásně a nebojte se cestovat!
Anička
<3

P.S. Většina z nás si asi představí, že pod slovem cestovat, se skrývá cesta na Bali, do Japonska, nebo do Chile, ale ono to cestování může být klidně jen do vedlejšího města, nebo přes půlku republiky. Všude kolem nás je tolik krásných míst, někdy stačí se zvednout a jít. :)


You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)