Recenze knihy: Objevte své proč 2. a Hardcore historie

by - ledna 25, 2022

 Ahoj, 


dneska bych vám ráda představila knihy, které se na mé hodnotící škále nepřehouply přes tři hvězdy. 

DAN CARLIN - HARDCORE HISTORIE



Něco o autorovi:


Dan Carlin (1965), je americký politický komentátor, herec a podcaster. Dříve působil jako reportér a rozhlasový moderátor, nyní vysílá tři populární nezávislé podcasty: Hardcore History, Hardcore History: Addendum a Common Sense. Za své pořady obdržel řadu ocenění.

Má recenze:


2⭐️/5

Od knihy jsem očekávala úplně něco jiného po přečtení anotace. Děj mě vůbec nebavil a to mou milovanou historii studuju na vysoké škole. Knihu nebudu ani doporučovat dál.

Anotace: 


Jaké příběhy prožívají lidé, zatímco jejich civilizace kolabuje? Rodí tvrdá doba tvrdé lidi? Má způsob výchovy dětí vliv na společnost jako celek? Dokážeme nakládat s moderními zbraněmi, aniž bychom zničili sami sebe? Je pokrok nezadržitelný, anebo můžeme o naše současné schopnosti, poznání a technologie přijít?

SIMON SINEK - OBJEVTE SVÉ PROČ 



Něco o autorovi:


Simon Sinek (*1973, Anglie) se po životě a studiích v různých částech světa (Johannesburg, Hong Kong) nakonec usadil v New Yorku, kde pracoval v reklamní agentuře. Studium antropologie, zkušenosti z marketingu a vyčerpání z vlastní firmy ho přivedly k otázce, v čem spočívá základ úspěchu a motivace velkých lídrů i podniků. Začne pomáhat přátelům s nacházením jejich PROČ a aniž by to původně plánoval, vydává v roce 2009 knihu Začněte s proč. V ní představuje jednoduchý princip zlatého kruhu, způsob, jak inspirovat ostatní. V současné době přednáší a školí, mimo jiné pro Microsoft, AOL, SAP nebo americký kongres. Přispívá do mnoha médií, pravidelně do The HuffingtonPost, BrandWeek a IncBizNet. Video z jeho TED přednášky (odkaz níže) je sedmým nejsledovanějším záznamem z TED talks. Pracuje také pro neziskové organizace. Pokud zrovna nepřebývá někde v hotelu, žije v New Yorku, kde také přednáší na Kolumbijské univerzitě strategii komunikace.

Má recenze:


2⭐️/5

Kniha není vůbec čtivě napsaná a stále se v ní informace opakují. Našla jsem si v ní pouze jednu, maximálně dvě myšlenky, které se mi líbily. Čtu seberozvoj hodně a tohle je zatím nejslabší knížka, kterou jsem kdy držela v ruce.

Anotace: 


Simona Sinka již znáte, jeho kniha Začněte s PROČ přiměla miliony čtenářů, aby změnili pohled na všechno, co dělají – svůj osobní život, kariéru i svou organizaci. (Mimochodem, byla už přeložena do 22 jazyků.) Společně s jeho Lídři jedí poslední posouvá již několik let i u nás firemní kulturu, motivaci zaměstnanců a spokojenost všech zúčastněných k lepšímu.
Kniha Objevte své PROČ navazuje tam, kde Začněte s PROČ skončila. Ukáže vám, jak uplatnit poznatky ze Sinekovy knihy v praxi – jak najít ve své práci více inspirace a naopak také inspirovat ostatní kolem vás. 

V knize najdete konkrétní postupy, podrobná cvičení, ilustrace a tipy pro jednotlivé fáze celého procesu.


Jak se vám líbí knižní recenze?

Michaela 

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)