Domácí nutella

by - května 31, 2018

Krásné ráno!


Dnešní článek je dobrou zprávou pro všechny, kdo mají závislost na oříškovém zázraku jménem Nutella.

Tuto mňamku můžete mlsat i zdarvěji, a my si zde ukážeme jak na to!





Ingredience:

(3 sklenice)

sůl
vanilkový extrakt

2 PL holandského kakaa

200 g mléčné čokolády

1 konzerva kondenzovaného mléka

100 g lískových oříšků




Postup:

1. Čokoládu rozpusťte v kondenzovaném mléce a nechte trochu vychladnout.



2. Pokud máte oříšky neloupané, opražte je v troubě vyhřáté na 180 stupňů, až jim začnou praskat slupky – to trvá asi 10 minut.



3. Ještě horké oříšky zabalte do čisté utěrky a promačkejte, abyste je oloupali. Nevadí ale, když vám sem tam slupka zůstane. Pokud jste koupili oříšky už oloupané, krok s utěrkou vynechte, ale opražte je také, pomazánka bude mít lepší chuť.





4. Oříšky přemístěte do robotu a rozmixujte na co nejjemnější hmotu.

5. Poté přidejte kakao, půl lžičky vanilkového extraktu, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a co nejlépe rozmixujte. Pomazánku můžete naředit horkou vodou nebo smetanou, aby se lépe roztírala.

6. Poté přidejte kakao, půl lžičky vanilkového extraktu, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a co nejlépe rozmixujte. Pomazánku můžete naředit horkou vodou nebo smetanou, aby se lépe roztírala.


Hotovo!





Mlsání zdar!

Michaela <3

You May Also Like

0 komentářů

Jste hodní, že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvek!