Domácí nutella
Krásné ráno!
Dnešní článek je dobrou zprávou pro všechny, kdo mají závislost na oříškovém zázraku jménem Nutella.
Tuto mňamku můžete mlsat i zdarvěji, a my si zde ukážeme jak na to!
Ingredience:
(3 sklenice)
sůl
vanilkový extrakt
vanilkový extrakt
2 PL holandského kakaa
200 g mléčné čokolády
1 konzerva kondenzovaného mléka
100 g lískových oříšků
2. Pokud máte oříšky neloupané, opražte je v troubě vyhřáté na 180 stupňů, až jim začnou praskat slupky – to trvá asi 10 minut.
3. Ještě horké oříšky zabalte do čisté utěrky a promačkejte, abyste je oloupali. Nevadí ale, když vám sem tam slupka zůstane. Pokud jste koupili oříšky už oloupané, krok s utěrkou vynechte, ale opražte je také, pomazánka bude mít lepší chuť.
4. Oříšky přemístěte do robotu a rozmixujte na co nejjemnější hmotu.
5. Poté přidejte kakao, půl lžičky vanilkového extraktu, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a co nejlépe rozmixujte. Pomazánku můžete naředit horkou vodou nebo smetanou, aby se lépe roztírala.
0 komentářů
Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)