Zápisky z Valencie - část první

by - února 22, 2019

Jak už asi víte, jsem na Erasmu ve Valencii.
Všechno to zní hrozně super, když si v únoru chodím na pláž a na instagram přidávám veselé fotky. Kolik jsme toho viděly a kolik nás toho ještě čeká, každý den potkáváme nové lidi a se všemi se bavíme, všechno je hrozně fajn.

Tohle je to, co dáváme na intagram, "to hezký".
Pravda ale je, že jsem tady něco přes týden a růžový to vážně není. 
Hned první den jsme měly špatné smlouvy, takže jsme musely posílat do Čech novou smlouvu a čekat na to, až nám ji pošlou zpátky, potom čekat na to, až si na nás tady ta španělská koordinátorka udělá čas, která nám zapsala špatně předměty, což by nebylo nijak šílený, ale ona je špatně zapisuje pravidelně všem erasmákům, takže to neustále předělává. Vtipný na tom je, že i když dělá pořád tu samou chybu, nenapadne ji, že by to mohla udělat jinak. Předměty na který jsme chodily ve škole byly naprosto o ničem, úroveň angličtiny max B1 a dvě a půl hodiny rozebírání jednoduchýho cvičení v učebnici. Kvůli tomu jsem chtěla předměty změnit a radši chodit na praxi do Španělský školy, než se týdně 25 hodin nudit ve škole.

Praxe měla proběhnout bez problému, až po příchodu do školy nám bylo oznámeno, že nemáme výpis z trestního rejstříku a že i pokud si ho seženeme, musíme si ho nechat přeložit. Takže to je to, co tady v podstatě skoro dva týdny řešíme. 

Hodiny jsou tady dlouhý. Je to úplně jinej styl, než doma. Jsem zvyklá spíš na to, že je hodina 45 minut, ale celou dobu učitel vykládá a něco se děje, je to spíš tak, že nestíhám zapisovat, než že bych se nudila. Tady je hodina minimálně 2,5 hodiny a to ne vyučovacích, ale normálního času, s tím, že se v podstatě nic nedělá. Úkoly typu: vymyslete příběh a naučte se ho nazpaměť a na to Španělé říkají, jestli to ho nemůžou napsat a naučit se ho doma a prezentovat ho až další týden.

Ale jinak je to samozřejmě zkušenost, město je krásný, když máme volno, tak se snažíme poznávat co nejvíc. :) Za chvíli tady začínají Fallas, nikdo nemluví o ničem jiném. :D Dám Vám vědět, jaký to bylo. :)

Mějte se krásně!
Anička
<3


You May Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)