Jaký je váš typ postavy?

by - září 02, 2018

Ahoj všichni!
Mám pro vás nový typ článku, který bude zaměřený na typy postav. V budoucnu vyjdou články, které se budou týkat jednotlivých typů postav a oblečení, které se na ně hodí. Chtěla jsem ale napsat jeden článek úvodem, ve kterém by jste se mohly najít v případě, že by jste si nebyli jistí, který typ máte vy.

Existuje spousta způsobů, jak postavy rozdělit. Nejznámější je na tzv. ovoce, nebo geometrické tvary. 







A teď už tedy k jednotlivým typům. 
Prvním typem je:

Rectangle/pravítko/banán

Pokud máte tenhle typ postavy, nemáte výrazné boky, máte hubené nohy a ne moc výrazná prsa. Lidé s tímto typem postavy také často moc nepřibírají. 
Pro tento typ se doporučuje oblečení, které zvýrazňuje pas, pokud šaty, tak zakrýt ramena, nebo tzv. halter tops, či ruffle tops. (Více v příštím článku.)
Příkladem celebrity s touto postavou je například Cara Delevingne, Gwyneth Paltrow, nebo Keira Knightley.



Triangle/hruška

Ženy s tímto typem postavy mají širší boky, většinou mnohem výraznější než prsa. Nejvíc tuku se ukládá právě v oblasti nohou, boků a zadku. 

Super jsou trz. áčkové sukně, saka, která jsou vypasovaná, či dělají opticky trochu širší ramena, kalhoty, které se rozšiřují. 
Příkladem celebrit s podobnou postavou jsou například Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna…




Hourglass/přesýpací hodiny

Známé 90-60-90 už asi napoví, jak by tento typ postavy měl vypadat. Obvod kolem prsou by se měl rovnat obvodu kolem pozadí. Ovšem s výrazným rozdílem v pase, postava by neměla být rovná
Doporučují se přiléhavé sukně, šaty s odhalenými rameny, topy, které zvýrazní pas. Celkově potom zvýraznění pasu, nesnažit se ho schovat ve volných tričkách.
Nejslavnější představitelkou této postavy je asi Marilyn Monroe, potom například Katy Perry, Scarlett Johansson, můžeme říct i Salma Hayek (která by ale měla mít 99-61-91).

Inverted triangle/srdíčko

Ženy s tímto typem mají velká prsa a nevýrazný zadek. Mají hubené nohy a když už tloustnou je to nejdříve/nejvíce vidět na břiše. Mohou mít menší zadek, ale nikdy nepřesahuje šířku prsou, nebo je naopak plochý. 
Doporučuje se oblečení, které schová ramena a hrudník, nebo kalhoty, které se rozšiřují, dlouhé, nebo rozšiřující se sukně.
Příkladem této postavy je Charlotte McKinney, Angelina Jolie, Salma Hayek. 

Round/jablíčko

Nevýrazné boky, často hubené nohy, prsa mohou být větší, ale zároveň nemusejí být úplně výrazná. Tuk se nejčastěji ukládá do břicha, proto může opticky tvořit tzv. jablíčko. 
Nejlepší jsou volná trička, upnuté kalhoty, trička s volánky, nezakrývat krk, výstřihy zejména véčkové.
Příkladem tohoto typu je Drew Barrymore, Kate Winslet, Eva Longoria, nebo Reese Witherspoon. 


Teď jsem vám tedy představila hlavní typy postav. Mluvila jsem jen o ženských postavách, protože náš blog čtou podle sledujících především ženy, ale i mužské postavy se samozřejmě dají rozdělit. Pro ukázku sem přidám obrázek.

V budoucnu se můžete těšit na články ve kterých více rozepíšu oblečení, které by se hodilo ke konkrétním postavám. Potom taky typy na oblečení v jednotlivých ročních obdobích. 

Mějte se krásně!
Anička
<3

You May Also Like

1 komentářů

  1. Já mám typ postavy hruška a trochu s tím někdy bojuju a to zvlášť u vybírání kalhot, sukní či uzších šatů. Ale zase si nestěžuju, myslím, že to jsou krásné a ženské křivky a jsem za tuto postavu ráda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si udělali čas a okomentovali tento příspěvek. :)